Wat de mobiliteitssector en hotelwereld van elkaar kunnen leren

Traditioneel richt de verkeerskundige zich op de mobiliteitsopgaven, zoals het stimuleren van fietsgebruik, verbeteren van doorstroming op het kruispunt of het verbeteren van de verkeersveiligheid bij ouderen.

Wat de mobiliteitssector en hotelwereld van elkaar kunnen leren

Er is echter een kentering gaande. Mobiliteit is geen doel op zich, maar een onderdeel van een keten. En in die keten speelt ‘beleving’ een steeds belangrijkere rol. Dat geldt voor een binnenstad, waar beleving in combinatie met winkelen, verblijven en recreëren de rode draad vormen.  Maar ook steeds meer voor mobiliteit. Al eerder heeft onderzoek aangetoond dat de reistijdervaring van fietsers korter is als men door een prettigere omgeving fietst.

Beleving is natuurlijk de rode draad door de hotelwereld. In deze sector, waarin de NHTV Executive Education ook opleidt, staan gastgerichtheid en customer experiences, centraal. Die kennis, willen we vanuit de NHTV Executive Education meer en meer in de mobiliteitswereld toevoegen. Twee stappen vooruitdenken, ervoor zorgen dat het hotel geïnformeerd wordt als u binnen vijf minuten arriveert. Ervoor zorgen dat er een tafel gereserveerd is als u die avond nog iets moet eten. De beleving van de activiteit, inclusief de verplaatsing, wordt daarmee aangenamer en dus aantrekkelijker. Daarmee voegen we een extra dimensie toe aan de mobiliteitssector!

Jeroen Weppner – programmamanager NHTV Executive Education / People and Goods on the Move

donderdag 16 november 2017

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wji houden u graag op de hoogte van ons aanbod aan programma's.

Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Invalid InputMaak a.u.b. een keuze.


Maak a.u.b. een keuze.
Ga a.u.b. akkoord met het gebruik van uw persoonsgegevens voor de inschrijving van de nieuwsbrief
A.u.b. aanvinken of code invoeren

Partners

  • BARIN
  • Jong Logistiek Nederland

© Copyright 2017 NHTV Executive Education
Alle rechten voorbehouden